EN

Rikx Investeren

Doelstelling:
40 jongeren, veelal vanuit een uitkeringssituatie, door begeleiding terug laten keren op de arbeidsmarkt, met uitzicht op een arbeidscontract met vast inkomen.

Projectomschrijving:
Het project ‘Rotterdamse Sjouwers’ zal fungeren als een leer-werkplek voor jongeren die door de ‘Rotterdamse Douwers’ worden begeleid. Momenteel zijn er ruim 300 jongeren in traject waarin vaak één of meerdere problematieken op de leefgebieden zoals huisvesting & werk een centrale rol spelen. De mentor (die wij Douwer noemen) zorgt met ondersteuning van samenwerkende partners zoals de gemeentelijke Kredietbank, bewindvoerders, psychologen en woningbouwcoöperaties voor stabiliteit op deze leefgebieden en bepaalt gezamenlijk wanneer en in welke mate de jongere klaar is voor de stap naar werk. Achtergrond en ervaring zijn bij de Rotterdamse Sjouwers geen selectiecriteria, aanwezigheid en enthousiasme des te meer.

Het volledige project kent uiteraard meerdere succesfactoren als jongeren het traject volledig doorlopen. De Rotterdamse Sjouwers staan voor werk. En dat heeft een belangrijke reden: werk betekent inkomen, structuur en dagbesteding, nieuwe netwerken (vaak een bottelnek om uit je oude wereld te groeien) en zelfvertrouwen; als hierop ontwikkeling wordt gerealiseerd zal de jongeren ook beter scoren op andere leefgebieden zoals huisvesting, gezondheid en dus ook inkomen, wat zorgt voor het maken van betere keuzes.

Momenteel zijn er 300 jongeren in traject waarvan het merendeel op zoek is naar structureel werk of een verbetering van zijn of haar positie op de arbeidsmarkt. Door werknemersvaardigheden te trainen en de jongeren kennis te laten maken met overige branches en ondersteuning op alle leefgebieden kunnen we realiseren dat er meer motivatie ontstaat om te werken. Het resultaat is: gemotiveerde werknemers en enthousiaste werkgevers.

Rotterdamse Sjouwers

Rotterdamse Douwers

206 Rikx
0
940

minimaal nodig voor start

934
-
Na het verzenden van het formulier ontvang je binnen 48 uur bericht. Nog vragen? Neem contact met ons op!=

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.